Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien  i lenkene under:

Registrering til vaksine Bestill time til test Informasjon Siste nytt

 

Enkelte lettelser for fullvaksinerte

Enkelte lettelser for fullvaksinerte

Regjeringen letter på rådene for fullvaksinerte etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet. Dette gjelder for nærkontakt i private hjem og nær sosial kontakt. I det offentlige rom er råd og regler like for både vaksinerte og uvaksinerte.

Råd for fullvaksinerte

Selv om beskyttelsen er god, er det likevel mulig å bli smittet av covid-19 også for vaksinerte. Det er også mulig for vaksinerte å smitte andre. Derfor må samme regler gjelde for vaksinerte som for uvaksinerte i det offentlige rom. Regjeringen gjør etter råd fra helsemyndighetene likevel noen lettelser for fullvaksinerte (de som har fått begge doser), knyttet til nær sosial kontakt:

  • I private hjem og i bilen kan fullvaksinerte ha nær sosial kontakt (under 1 meter) med andre vaksinerte selv om de er i risikogruppen.
  • Fullvaksinerte kan ha nær sosial kontakt med uvaksinerte som ikke er i risikogruppen.
  • Fullvaksinerte bør fortsatt holde god avstand (minst 1 meter) til uvaksinerte i risikogruppen som de ikke bor med.
  • Ute blant folk (i det offentlige rom, inkludert offentlig transport) er det uendrede råd og regler. Dette gjelder for eksempel råd og regler om avstand, antall, hygiene, bruk av munnbind.

Koronasertifikat

Etter hvert som stadig større andel av befolkningen blir vaksinert, vil antallsbegrensninger og andre generelle smitteverntiltak i samfunnet kunne lettes for alle. I tillegg jobbes det med et nasjonalt koronasertifikat. 

Koronasertifikatet vil inneholde informasjon om vaksinestatus, gjennomgått covid-19 og nyeste teststatus. Dette kan føre til at det også blir enkelte lettelser i det offentlige rom for de som har dette sertifikatet i orden.

Når ordningen for koronasertifikat er klar vil det bli opplyst om det.