Se mer om koronasituasjonen i kommunen på vår temaside og nyhetsside i lenkene under:

Negative tester

Senja kommune har fått svar på de fleste prøvene som ble tatt tirsdag 6. april. 100 av prøvene er negative, mens det fortsatt ventes på svar på 10 tester.

Kan fortsatt oppstå smitte

100 av de 110 testene som ble tatt tirsdag 6. april er negativ, og det ventes svar på 10 prøver.

Det kan fortsatt oppstå smitte hos nærkontaktene, men siden disse nå er i karantene har kommunen langt bedre kontroll med smitteutbruddet. Det er også fortsatt viktig at nærkontakter tester seg raskt ved symptomer, men da vil smittesporingen være langt mer oversiktlig med et fåtall nye nærkontakter.

Bra at mange tester seg

Vi ser også at mange andre tester seg, herunder også barn og unge med luftveissymptomer som nå er tilbake etter påskeferien. Det er vi veldig fornøyd med og vil rose befolkningen for at de tester seg ved symptomer. Ved at mange tester seg får vi raskest mulig oversikt over smitte lokalt, slik at vi kan hindre større utbrudd.

Testing er ekstra viktig i de første 7-10 dager etter påskeferie, siden økt mobilitet i påsken gir en større mulighet for spredning av smitte. Det er selvfølgelig ekstra viktig å holde avstand, begrense antall nærkontakter og følge smittevernreglene ekstra nøye i samme periode.

Til sammen er det for Senja og Sørreisa tatt 300 tester (siden 4.april) som nå er besvart, hvor altså 5 er positive. I går tok Senja 63 tester og Sørreisa 20 tester.

Senja kommune skrev torsdag morgen 8. april at alle de 110 testene fra tirsdag 6. april var negativ. Men det viser seg at 10 av de 110  testene fra tirsdag ikke var besvart, herunder en av nærkontaktene.

Vi beklager at vi har vært litt for rask med informasjon ut, og må dermed ta et forbehold siden vi ikke vet svaret på  de siste 10 testene.