Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien  i lenkene under:

Registrering til vaksine Bestill time til test Informasjon Siste nytt

 

Oppfordring i gjenåpningsfasen: Husk smittevern og lav terskel for testing - også av barn

Oppfordring i gjenåpningsfasen: Husk smittevern og lav terskel for testing - også av barn

Samfunnet er i ferd med å gjenåpnes. Samtidig er flertallet ikke vaksinert og faren for utbrudd stor. Senja kommune og kommuneoverlegetjenesten oppfordrer derfor til fortsatt fokus på smittevern og lav terskel for testing. Det gjelder også for testing av barn. 

Våren og sommeren 2021 åpnes samfunnet gradvis opp og det er mulighet for å møtes flere både hjemme, på arrangement og på private sammenkomster. Samtidig er kun 1/3 av befolkningen vaksinert og risikoen for lokale utbrudd vil fortsatt være høy fram til langt flere er vaksinert.

Troms og Finnmark opplever nå flere utbrudd. For å hindre store utbrudd i våre kommuner er det viktig at vi fortsatt husker på følgende grunnleggende regler:

  • Husk avstand, minst en meter og det er bedre å møtes ute
  • God hoste og håndhygiene
  • Ved luftveissymptomer er det viktig at vi fortsetter å ta koronatest og holder oss hjemme til prøven er besvart og man er i god allmenntilstand

I tillegg anbefaler vi alle å laste ned appen Smittestopp til sin mobil (se lenke nederst i artikkelen). Programmet er betydelig forbedret og gir brukerne varsel hvis noen de har vært i nærheten av, tester positivt og registrerer sin positive prøve anonymt i appen.

Det er i gjenåpningsfasen også særlig viktig med lav terskel for testing, slik at vi raskest mulig avdekker smitte lokalt og unngår store utbrudd.

Anbefaler testing av barn med ny og mindre ubehagelig metode

Vi har fått inntrykk av at det kan være en viss skepsis fra foreldre til å teste mindre barn. Årsaken kan muligens være erfaring eller kjennskap til at metoden med testing er ubehagelig. Men nå er metoden for testing av barn endret.  

Tidligere ble alle testet med prøve som var tatt i hals og deretter i indre deler av nesen. Det er imidlertid åpnet opp for at mindre barn nå testes i ytre deler av nesen (se lenke nederst i artikkelen). 

Dette er en metode som både er raskere og mindre ubehagelig. Denne metoden benyttes på teststasjonen på Silsand.

Vi i Senja kommune ønsker fortsatt å teste alle med luftveissymptomer, og oppfordrer derfor til det. 

Folkehelseinstituttet - Testmetoder 

Helsenorge - Smittestopp