Status covid-19 i Senja kommune 3.11.21

Det er til nå totalt 14 personer tilknyttet utbruddet i Fjordgård som har testet positivt for covid-19. Noen ble avdekket allerede i forrige uke. Det er hovedsakelig barn og unge med sparsomt med symptomer som har testet positivt. Det er kontroll på dette utbruddet selv om man også i dagene fremover venter noen positive tester.

Totalt sett er det denne uken 15 personer som har testet positivt for covid-19. Det er altså høye smittetall sammenlignet med det vi har hatt tidligere i pandemien. Kommuneoverlegen ber derfor fortsatt om at man har lav terskel for å teste seg dersom man har symptomer fra luftveiene.

Vi minner i den sammenheng også om at det er mulig å hente hurtigtester ved teststasjonen på Silsand. Den er åpen fra 12 til 14.30 alle hverdager. Hurtigtester som deles ut her er gratis og man trenger ikke bestille time for å hente slike.

Dersom man får en positiv hurtigtest/hjemmetest er det viktig at man bestiller time ved teststasjonen for å få denne bekreftet og registrert.