17. mai-arrangementer i Senja kommune

17. mai-arrangementer i Senja kommune

Årets 17. mai-feiring blir, som i fjor, preget av at man må samles i mindre grupper. Det er likevel musikalske innslag, versjoner av tog, og mindre lokale arrangementer og markeringer flere steder.  

Mindre arrangementer

På grunn av regjeringa og helsemyndighetenes retningslinjer er det ikke planlagt offentlige arrangementer som samler store folkemengder i Senja kommune. Her er likevel en oversikt over det kommunen vet om av markeringer. 

I tillegg kan det skje markeringer lokalt der du bor som arrangeres for eksempel av en velforening eller idrettslag. Sjekk med dine lokallag for eksempel på Facebook eller eventuelle oppslag på butikk eller i nærmiljøet. 

Korps, bilkortesje og 17.mai-sending

  • Det gjennomføres flaggheising ved offentlige bygg, og det er også tradisjonell kransenedlegging flere steder i kommunen. 
  • Videre vil det bli innslag av musikkorps ulike steder. For sentrumsområdet vil Finnsnes skolemusikkorps spille ca. 10:30 mens hurtigruten ligger ved kai. Deretter marsjerer korpset gjennom sentrum, gjør en stopp ved Finnsnes Bo- og aktivitetssenter før de ender opp ved Finnsnes torg. Deretter gjennomfører korpset runde med marsjering i boligfeltet «Stormyra» utenfor sentrum.
  • Sørreisa musikkforening skal spille ved Finnsnes omsorgssenter/DMS kl. 12:15, og deretter på Finnsnes torg kl. 13:00.
  • Det vil bli gjennomført noen mindre arrangementer ved enkelte skolekretser. Informasjon om dette distribueres lokalt der det er aktuelt.
  • Folkebladet har i år som i fjor 17. mai-sending med videoinnslag fra Midt-Troms. Her vil det være opptak av barnetog fra ulike deler av regionen, samt tale fra ordfører i Senja kommune med kulturelle innslag fra Senja kulturskole.
  • Som i fjor vil det også bli gjennomført en kortesje av utrykningskjøretøy og andre små og store biler, med start i Botnhågen kl. 11:00. Ferden går via Skogen/Sandvikveien med samling på parkeringsplassen til Finnsnes Handelspark Biltema kl. 12:00 for avspilling av nasjonalsangen. Deretter går turen via Smørhusbakken/Nygård til Trollvik skole, før kortesjen snur og kjører over brua til Silsand. Kortesjen snur ved bensinstasjonen Best, før returen går via sentrum og tilbake til Botnhågen.

Gjeldende råd og regler for 17. mai

Det er ikke innført egne regler for gjennomføringen av nasjonaldagen 2021. Alle markeringer og arrangementer på 17. mai må følge gjeldende nasjonale regler og anbefalinger. Trykk på denne lenken for å lese mer om reglene og anbefalingene som også gjelder 17. mai.