Korona - nyheter

Alle over 65 år kan nå få 4. dosen koronavaksine. Europeiske legemiddelmyndigheter anbefalte 1. september en godkjenning av oppdaterte koronavaksiner, såkalte variantvaksiner, fra Pfizer/BioNTech og Moderna.

05.09.2022

Senja kommune tilbyr gratis oppfriskningsdose for alle over 65 år. Smittespredningen i befolkningen ser per august ut til å være avtagende, men erfaringsmessig så er smittesituasjonen i den enkelte kommune uforutsigbar.

09.08.2022

Myndighetenes overvåkning av koronasmitte viser at vi nå er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte, som følge av at en ny variant av omikron (BA.5) er i ferd med å bli dominerende. Den sprer seg raskere enn tidligere varianter og gjør det nødvendig å vurdere tidspunkt for anbefalt vaksinering av de eldste. Vi tilbyr nå vaksinering med 4. dose av voksne over 75 år og eldre og sykehjemsbeboere, fra 1. juli.

01.07.2022

Er du over 12 år og skal reise til utlandet? Da må du være oppmerksom på at de fleste land vil kreve en grunnvaksinering bestående av 2 doser, eventuelt 1 dose og registrert positiv koronatest.

16.05.2022

Anbefalingene fra Helsedirektoratet for testing endres fra 1. mai. Pandemien er ikke over, men smittetallene er klart synkende. Det er derfor ingen generell anbefaling om å teste seg verken med selvtest eller PCR-test på Teststasjonen.

28.04.2022

FHI åpner nå for at personer over 80 år kan ta 4. dose koronavaksine. Dette i tillegg til personer med immunsvikttilstand, som har fått 3. dose for mer enn 3 måneder  siden.

25.04.2022

Totalt i uke 7 ble det selvregistrert 811 positive tester i Senja kommune. Det er nok en del mørketall. Så vi beregner at over 20 prosent av befolkningen i Senja kommune har vært smittet av covid-19, sier kommuneoverlege Elisabeth Skogheim. Det er stort press på Teststasjonen, så vi må be de som har 3 vaksinedoser eller 2 vaksinedoser og gjennomgått covid-19-sykdom om å benytte selvtest. De vil ikke få tatt PCR-test nå.

21.02.2022

Senja kommune har stor pågang av innbyggere som gjerne vil ha selvtester. Vi utleverer derfor godkjente selvtester gratis, til innbyggere med symptomer og nærkontakter. De kan hentes i åpningstiden, hos kommunehusene i Vangsvik, Gryllefjord og Skaland, hos Finnsnes omsorgssenter, hovedinngang (selvbetjening) og Teststasjonen og Vaksinestasjonen på Silsand.

15.02.2022

Senja kommune følger regjeringen sine nasjonale råd og anbefalinger og fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl. 1000.

14.02.2022

Det er mye smitte i samfunnet og derfor stor belastning på test- og analysekapasiteten hos kommunene og på sykehusene. For ikke å øke belastningen på Teststasjonen på Silsand og Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø, er det viktig at du ikke tar PCR hvis du ikke har behov for det.

08.02.2022
Alle saker