Status covid-19 mandag 17. januar | Uke 3

Antall smittede totalt uke 2: 85 | Antall smittede per uke 3: 12 | Antall vaksinerte uke 2: 482 | Antall vaksinerte i Senja kommune totalt: 1. dose o/16 år: 90,9 % | 2. dose o/16 år: 88,1 % | 3. dose o/18 år: 40,1 % 

Bestill time til test | Koronavaksinasjon | Smittesporingstelefon | Nyheter 

Gladsak for barn med underliggende sykdom 

Gladsak for barn med underliggende sykdom 

Senja kommune vil framover, sammen med Tromsø og Harstad, tilby vaksinering av barn i aldersgruppen 5-11 år med alvorlig underliggende sykdom, forteller Bente Johnsen Karlsen, vaksinasjonskoordinator i Senja kommune.

- Dette er veldig positivt for både barn og voksne i Senja med omegn, smiler Elisabeth Skogheim, kommuneoverlege i Senja kommune. Men det forutsetter en erklæring fra fastlege eller barnelege på at de skal ha vaksinen, presiserer hun. 

Behov må meldes inn 

Senja kommune er en av åtte kommuner i Troms og Finnmark, som vil kunne tilby vaksine til denne aldersgruppen. De andre kommunene i Nord-Norge, utover Tromsø og Harstad, er Alta, Hammerfest, Karasjok, Vadsø og Sør-Varanger. 

- Det er relativt sett få barn i hver kommune som vil få tilbud om vaksine, og barnedosene med vaksine finnes kun i hetteglass med 10 doser per glass, forklarer Bente Johnsen Karlsen. 

Klikk for stort bilde

Det er derfor nødvendig å samle vaksineringen til noen kommuner. Det vil ikke bli satt opp tid for vaksinering, før jeg som vaksinasjonskoordinator i kommunen får innmeldt tilstrekkelig antall barn som er aktuell for vaksinen, påpeker hun. De som da er innmeldt vil bli kontaktet for nærmere beskjed om tidspunkt for vaksinering. 

Hvordan identifisere hvilke barn dette gjelder? 

- Foreldre til barn med som mener at barnet sitt burde få tilbud, kan kontakte barnets fastlege eller behandlende barnelege, sier vaksinasjonskoordinatoren.  

Mer informasjon

Leger og barneleger i kommunen er informert om tilbudet.

- Dersom lege vurderer at barnet har behov for vaksinasjon, skal de melde barnet inn for vaksinasjon til Vaksinestasjonen på Silsand, sier Bente Johnsen Karlsen. Eventuelt kan foreldre få dokument på behov, og selv ta kontakt til vaksinasjonssted for å avtale time, 

Mer info finner du på vår nettside om koronavaksinasjon