KORONA:

Se mer om koronasituasjonen i kommunen på vår temaside og nyhetsside i lenkene under:

Temaside - koronavirus Nyhetsside - koronavirus

Bekrefta prøve for 7. tilfelle i kjent smitteklynge

Bekrefta prøve for 7. tilfelle i kjent smitteklynge

Den positive hurtigtesten fra mandag 12. april er bekrefta av vanlig PCR-test. Dette er det 7. tilfellet tilknyttet smitteutbruddet etter påske. Mange av de andre som har vært smittet i utbruddet er nå frisk og ute av isolasjon.

Nærkontakten som mandag 12. april testet positivt på hurtigtest i Senja kommune, har fått bekreftet positiv PCR-prøve. Vedkommende er allerede satt i isolasjon og det endelige PCR-svaret bekrefter at dette var riktig.

Smittetilfellet er innenfor det kjente utbruddet som ble avdekket 3. april i kommunen, og det er ingen nye nærkontakter som følge av det nye tilfellet.

Flere av de som har vært smitta i dette utbruddet er nå friske og ute av isolasjon. Status i Senja kommune er derfor nå 3 i isolasjon og 1 person i karantene.

Fortsatt lav terskel for testing

Det er fortsatt viktig at alle med symptomer tester seg, slik at vi raskest mulig får avdekket smitte og gjort nødvendige grep.

Den siste uka har mellom 50 og 100 personer testet seg daglig i Senja kommune. Det er vi svært glade for og vi oppfordrer fortsatt alle til å ha lav terskel for testing.

Dersom alle med luftveissymptomer tester seg og det ikke avdekkes nye smittetilfeller utenfor utbruddet, betyr det at vi har god kontroll på smittesituasjonen i kommunen. Det betyr at kommunen følger de nasjonale råd og retningslinjer, uten lokale særvedtak.