For siste nytt om koronasituasjonen i kommunen, og for generell informasjon og spørsmål om korona,  se vår temaside og nyhetsside i lenkene under.

Korona - endringer fra uke 52

Situasjonen med smitteutbrudd er avklart og under kontroll, og berørte enheter er derfor tilbake i normal drift fra uke 52. Julehøytiden med mange tilreisende krever likevel noen innskjerpinger frem til nyttår.

Utbruddet som var i Senja kommune i midten av desember er nå under god kontroll og regnes som avklart. Berørte enheter er derfor tilbake i normal drift.

Helsemyndighetene vurderer at det på grunn av mange reiser er fare for nasjonal smitteoppblomstring i forbindelse med jula. Det er derfor all grunn til å fortsatt være ekstra forsiktig i denne perioden.

Senja kommune har derfor besluttet følgende fra mandag 21. desember:

• Sykehjem er tilbake i normal drift med besøkskontroll. Det betyr at det lettes i regler for antall besøk i uka, men alle besøk skal fortsatt avtales og følge våre retningslinjer for dette. Retningslinjene finner du ved å trykke på denne lenken. De vil bli oppdatert  så snart de er klar, men i mellomtiden vil besøkende ved de enkelte sykehjem få den informasjonen de trenger når det tas kontakt for å avtale besøk.
  • For våre kommunale gymsaler og idrettshaller gis det kun åpning for aktivitet knyttet til organisert idrett (som idrettslag o.l.) Det forutsettes at aktiviteten gjennomføres i tråd med gjeldende regelverk knyttet til smittevern. Uorganisert aktivitet skal ikke forekomme i kommunale bygg (for eksempel vennegjenger som ønsker å spille fotball).
  • Senja kommune gir ikke ambulerende skjenkebevilling ut året.

Følg nasjonale råd

Selv om det ser ut til at det er kontroll lokalt, er den nasjonale situasjonen ustabil. Senja kommune ber derfor innstendig om at vi også i juleukene holder høyt fokus på de nasjonale rådene:

1. Hold avstand
  2. God hoste- og håndhygiene
  3. Begrens antall nærkontakter
  4. Hvis du blir syk: hold deg hjemme og la deg teste
  5. Kommer du reisende fra områder med høyt smittetrykk må du være ekstra påpasselig de første 10 dagene, spesielt i forhold til antall nærkontakter
  6. Hold to meter avstand fra personer i risikogruppen hvis du kommer fra steder med høyt smittetrykk

Les mer om julerådene, inkludert anbefaling for antall gjester med mer på Folkehelseinstituttets nettsider i lenken under:

FHI - Råd for trygg julefeiring