Se mer om koronasituasjonen i kommunen på vår temaside og nyhetsside i lenkene under:

Nytt sannsynlig smittetilfelle. Flere settes i karantene og ventekarantene

En hurtigtest tatt sent lørdag kveld 3. april viser et nytt sannsynlig smittetilfelle. I påvente av endelig testresultat er flere satt i karantene og ventekarantene.

Senja kommune har fått påvist et sannsynlig tilfelle med covid-19. Personen har symptomer og testet positivt på hurtigtest sent lørdag kveld, 3. april. Hurtigtesten må bekreftes med PCR-prøve.

Vedkommende er på påskeferie i Senja og har deltatt på en sosial sammenkomst i palmehelga der også gårsdagens bekreftet smittede i Senja deltok.

Smittesporing pågår og i tillegg til de 5 som ble satt i karantene i går, settes ytterligere 15 personer i karantene. I tillegg må husstandsmedlemmer og kjærester til de som settes i karantene, være i ventekarantene til personer i nærkontakt har fått bekreftet negativ prøve.

De som så langt er definert som nærkontakter testes i dag, og svarene fra disse prøvene er avgjørende for den videre smittesporingen. Vi kan ikke utelukke at det kommer flere positive prøver i forbindelse med smittesporing.

Teststasjonen på Silsand vil også ha åpent i morgen 5. april mellom kl. 10.00-14.00. Time kan bestilles digitalt i lenken under:

Senja kommune - Bestill koronatest

Husk på grunnleggende råd og smittevernregler

Kommunen ber folk om å huske de grunnleggende rådene med å holde avstand, minst 2 meter til de som ikke er i din husstand. Hvis man ikke kan holde 2 meters avstand anbefales munnbind.

Videre bør man holde antall nærkontakter lavt, ikke ha flere på besøk enn to stykker og unngå arrangement i tiden framover. Alle med symptomer bør ha lav terskel for å teste seg. Og så må man huske god hoste- og håndhygiene.

Ekstra oppmerksom på symptomer

I forbindelse med smittetilfellet som ble bekrefta lørdag 3. april minner vi også om at personer som har vært på følgende steder mellom klokka 09:00-11:30 mandag 29.3, må være ekstra oppmerksom på symptomer de neste dagene:

• Begge Rema 1000-butikkene på Finnsnes
  • Apotek 1 Senja (ved Rema 1000)
  • Biltema på Finnsnes