Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien  i lenkene under:

Registrering til vaksine Bestill time til test Informasjon Siste nytt

Nytt smittetilfelle i Senja knyttet til utbruddet fra Tromsø

Lørdag kveld 16. juni 2021 fikk Senja kommune enda et nytt bekreftet tilfelle av covid-19. Personen er i isolasjon, og ingen må i smittekarantene som følge av tilfellet.

Lørdag kveld 26. juni 2021 fikk Senja kommune enda et nytt bekreftet tilfelle av covid-19.

Også dette smittetilfellet er knyttet til utbruddet i Tromsø og Heidis Bier Bar. Etter at vedkommende ble kjent med at det hadde vært smitte på utestedet har personen holdt seg i karantene.

Vedkommende har testet seg to ganger den siste uken hvor siste test var positiv. Det betyr at vedkommende nå settes isolasjon, men samtidig at ingen andre må i smittekarantene.

Nok en gang har vi et tilfelle der den smittede har fulgt alle anbefalinger og dermed begrenset smittespredningen effektivt. Det fortjener skryt!

Last ned smittestopp-appen

De to siste smittetilfellene i Senja minner oss samtidig på hvor viktig det er å huske på avstand, ha lav terskel for testing ved luftveissymptomer eller eksponering for smitte, og å holde seg hjemme mens man venter på prøvesvar.

Senja kommune oppfordrer flest mulig å laste ned smittesporingsappen. Smittesporingsappen letter sporingsarbeidet og kan gi deg beskjed hvis du har vært i nærheten av noen andre som får påvist smitte.

Vi må forvente flere lokale utbrudd rundt om i landet gjennom sommeren, så heller ikke denne sommeren kan vi ta helt ferie fra koronaen.