For siste nytt om koronasituasjonen i kommunen, og for generell informasjon og spørsmål om korona,  se vår temaside og nyhetsside i lenkene under.

Nytt smittetilfelle i Senja kommune. Ekstra tiltak ved legekontor

Senja kommune har fått et nytt bekreftet tilfelle av covid-19. Den smittede jobber på Senjalegen avdeling Finnsnes, som også tidligere i desember har hatt et smittetilfelle. Det innføres flere tiltak ved legekontoret.

Senja kommune fikk i går ettermiddag, 22 desember, meldt er nytt tilfelle med covid-19. Vedkommende jobber på Senjalegen avd. Finnsnes og fikk symptomer 20.12. Tilfellet antas å være knyttet til det første tilfelle på kontoret.

Den smittede ansatte har ikke hatt pasientkontakt i den smitteførende perioden og settes i hjemmeisolasjon. 3 andre ansatte settes i karantene.

Tester ansatte og forsterker smittevern

Senjalegen avdeling Finnsnes har etter det første smittetilfellet i uke 50 hatt skjerpede smitteverntiltak. Mellom annet med langt færre pasienter fysisk på kontoret, flere konsultasjoner på digitale plattformer og besøksvert i inngang og på venterom.

I tillegg er det brukt smittevernutstyr, inkludert munnbind, ved all pasientkontakt der det ikke er mulig å holde to meters avstand. Videre er alle ansatte testet forrige uke etter det første tilfellet, samtlige med negative prøver.

Etter anbefaling med FHI gjøres nå følgende tiltak på kontoret:

• Retest alle ansatte
  • Forsterke smittevern i ti dager. FHI anbefaler at helsepersonell bruker munnbind og øyebeskyttelse i situasjoner der man ikke kan holde 2 meters avstand.

Oppfordring til alle innbyggere

Samtidig oppfordrer vi alle innbyggere og ansatte om å huske på de grunnleggende smittevernreglene:

1. Hold avstand, minst en meter, helst to
  2. God hoste- og håndhygiene
  3. Begrens antall nærkontakter
  4. Hvis du blir syk: hold deg hjemme og la deg teste
  5. Kommer du reisende fra områder med høyt smittetrykk må du være ekstra påpasselig de første 10 dagene, spesielt i forhold til antall nærkontakter
  6. Hold to meter avstand fra personer i risikogruppen hvis du kommer fra steder med høyt smittetrykk