Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien  i lenkene under:

Registrering til vaksine Bestill time til test Informasjon Siste nytt

Regjeringens plan for neste fase av gjenåpningen

Fra midnatt, natt til torsdag 27. mai har regjeringen bestemt at Norge går til andre trinn i gjenåpningsplanen.

Andre trinn i gjenåpningsplanen

Fra midnatt, natt til torsdag 27. mai går Norge over i trinn 2 av gjenåpningsplanen. Da kan blant annet flere enn i dag samles, og barnehager og skoler kan gå til grønt tiltaksnivå der det er lite smitte. Allerede fra i dag, 21 mai  frarådes det ikke lenger å reise innenlands.

Selv om det fra 27. mai gjøres lettelser nasjonalt, presiserer regjeringen at vi fortsatt må være varsomme. Lokale utbrudd og mer smitte noen steder, gjør at det under trinn 2 fortsatt vil være behov for å ha strengere regler lokalt der det er utbrudd. Man må derfor fortsatt være forberedt på forskjeller i tiltak rundt om i landet.

På regjeringens nettside i artikkelen under kan du lese oversikt over endringene som gjelder i anbefalinger og regler for hele landet.

Regjeringen.no - Trinn 2 i gjenåpningen fra 27. mai 2021

Du kan også lese om de ulike trinnene i gjenåpningsplanen på regjeringens nettside:

Regjeringen.no - Plan for gradvis gjenåpning

Mer informasjon fra kommunen om gjenåpningen

Innen utgangen av onsdag 26. mai vil Senja kommune ha oppdatert våre nettsider om korona med de nye nasjonale retningslinjene og eventuelle lokale tilpasninger og endringer for våre tjenester.