KORONA:

Testing ved mistanke - Fra mandag 21. september har Senja kommune en egen teststasjon for koronatesting. Tester må fortsatt avtales på forhånd for å sette opp time. Les mer om teststasjonen og kontaktinformasjon på denne lenken.

På våre temasider om korona kan du lese oppdatert informasjon om koronaviruset og tiltak fra kommunen og nasjonale myndigheter.

Temaside - koronavirus 

Hva gjelder for reiser til Senja, resten av landet og utenlands?

Hva gjelder for reiser til Senja, resten av landet og utenlands?

Helsemyndighetene har lettet på rådene om ferie- og fritidsreiser i Norge, men fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige. Her kan du lese mer om myndighetenes anbefalinger og krav knyttet til reiser. 

Ikke lokal karanteneregel for Senja

Senja kommune har ikke lokale karantenebestemmelser som setter personer som kommer reisende fra andre steder i landet i karantene. Hytteforbudet mot overnatting på fritidseiendom i annen kommune enn hjemkommunen er også oppheva fra 20. april. 

Hvis du har vært i utlandet skal du i 10 dagers karantene hvis helsemyndighetene krever det. For lese mer om karantenebestemmelser og utenlandsreiser, se lenken under: 

Helsenorge.no - Reiseråd

Råd om fritidsreiser innenlands

Hvis du reiser innenlands i Norge må råd for å unngå smitte følges. Det betyr at:

 • Man ikke reiser hvis man er syk, heller ikke til hytta.
 • Har god hånd- og hostehygiene. 
 • Holder minst en meter avstand til andre enn dine nærmeste. 
 • Unngå rundreiser og planlegg reisene med tanke på at du ikke bidrar til smittespredning mellom steder.
 • Unngå reiser hvor det legges opp til nær kontakt med et stort antall mennesker, og kanskje på forskjellige steder. 
 • Reiser du stort sett er sammen med egne familiemedlemmer eller andre du allerede ville vært i kontakt med på hjemstedet, utgjør det mindre fare for smittespredning. 
 • Unngå trengsel i butikker og køer. 
 • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.
 • Ikke foreta reiser eller aktiviteter som gir økt risiko for at du får behov for redningstjenesten eller helsetjenesten.
 • Begrens bruk av kollektivtransport når det er mulig.
 • Du skal ikke reise når du er i karantene, heller ikke på hytta. Det eneste unntaket er når du er uten symptomer, og opphold på hytta er eneste måte å unngå nær kontakt med et hustandsmedlem som syk med covid-19.

Folkehelseinstituttet oppdaterer smittevernråd for reise. Se lenken under: 

Folkehelseinstituttet - smittevernråd for reise og ferie

For mer informasjon se Helsenorges nettsider under. 

Helsenorge.no - reiseråd

Reiser ut og inn av landet

Generelt frarådes alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land frem til 20. august. Det er gjort unntak for områder i Schengen/EØS som har et akseptabelt smittenivå. Ved reiser til disse områdene vil man ikke bli pålagt karantene ved ankomst til Norge. Ved reiser fra andre områder skal man i 10 dagers karantene etter ankomst til Norge.  

Enten det gjelder deg som norsk statsborger eller utenlandske borgere som kommer til landet på fritidsreiser eller jobb, er det viktig at en setter seg inn i hva som gjelder din situasjon. Krav og råd oppdateres fortløpende, og hvilke områder som er klassifisert som "røde" med karantenekrav endres også. For oppdatert og detaljert informasjon må du oppsøke nasjonale nettsider. Under finner du lenker til nettsider du kan oppdatere deg på: 

Helsenorge.no - Reiseråd

Folkehelseinstituttet - Reiser til og fra utlandet

Utlendingsdirektoratet - Regler for EU/EØS-borgere for innreise til Norge

Utlendingsdirektoratet - For EU/EØS-borgere som er i Norge

Regjeringen.no - informasjon om reiser