KORONA:

På våre temasider om korona kan du lese oppdatert informasjon om koronaviruset og tiltak fra kommunen og nasjonale myndigheter.

Temaside - koronavirus 

Informasjon til barn og unge

Informasjon til barn og unge

Barnehager og skoler er åpen igjen for alle som går i 1. til 4. klasse. I uka før 17. mai (uke 20) skal skolene åpnes også for de andre klassene, ungdomsskolen og videregående skoler. På denne siden kan du lese råd og informasjon for unge i Senja kommune.

Barnhager og skoler åpner igjen

Barnehager og skoler skal åpne litt etter litt. Det skal skje på en trygg måte. Barnehagene åpner fra 20. april, og 1.- 4 klasse kan dra på skolen og SFO igjen fra 27. april. Her kan barn og foreldre lese mer om åpning av barnhagene. På videoen under kan du se litt om hvordan det blir i barnehagen, og at man må huske på å være flink å vaske hender: 

For å lese mer om åpningen av 1. - 4. trinn og SFO kan du trykke på denne lenken. Under er også en video som er laget for barn om åpningen av skolene: 

 

5.- 7. klasse, ungdomsskolen og videregående skoler skal åpne mellom mandag 11. mai og fredag 15. mai. Hver skole bestemmer selv når de er helt klar for å åpne, og elever og foreldre vil få informasjon fra sin skole om hva som gjelder der.  

Om å henge sammen med venner

Selv om du kanskje savner vennene dine og kanskje kjeder deg litt, så er det kjempeviktig at vi nå i en periode følger de rådene som kommer. Jo flere som møtes, jo større er sjansen for at noen blir smittet av korona. 

Gjør skolearbeid, hjelp de voksne med oppgaver i huset, spill spill og heng med venner online.

Gode råd når man er sammen med andre:

  • Ikke klem og sitt nært noen som du ikke bor sammen med.
  • Vask hendene ofte, og host i papir som kan kastes.
  • Hold deg til 1 eller 2 venner, men hold fysisk avstand.
  • Vær litt ute og i fysisk aktivitet hver dag.
  • Spis sunt og sov nok, det er bra for immunforsvaret.
  • Snakk med venner og familie på telefon eller facetime.

De aller fleste som blir syke av koronaviruset klarer seg bra, men så er det noen som kan bli veldig syke, og det er de vi må passe på at ikke blir smittet. Dersom du er redd for hva som kan skje, snakk med en voksen som du er trygg på.

Helsestasjonen er stengt, men du kan snakke med oss

Helsestasjon for ungdom i Senja kommune er stengt for oppmøte. Men dere kan ta kontakt på telefon, snapchat, Instagram og facebook. 

Telefon: 77 87 11 11.

Snap: HFU Senja kommune

Instagram: hfusenjakommune

Facebook: Helsestasjon for Ungdom i Senja kommune

Er du usikker og vil prate med noen?

Mange synes den nye hverdagen kan være både usikker og skremmende. UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) har ei egen telefonlinje for barn og unge som vil prate om  det. Man kan snakke sammen både på telefon eller Skype. Også foreldre kan ta kontakt hvis de trenger råd om det å snakke med barna om situasjonen. 

Ring telefonnummer: 77 75 57 01 på alle hverdager mellom klokka 09:00 og 15:00, for å avtale et tidspunkt for å snakke sammen. 

Har du det vanskelig hjemme?

Noen barn har det vanskelig til vanlig, og noen kan oppleve å få det enda vanskeligere i denne tiden. Da er det viktig at du vet at du kan ringe en døgnåpen telefon hvor du kan snakke med en voksen.

Telefonnummer til barnevernvakt i Senja kommune er: 90 73 77 16.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge hele døgnet, på telefonnummer: 116 111. Du kan også snakke med tjenesten på chat hele døgnet. Trykk på lenken under: Alarmtelefonens chat

Råd til foreldre

Foreldre som trenger tips og råd i den nye hverdagen, og til hvordan man kan snakke sammen med barn om korona, kan se på nettsidene under: 

Bufdir

Helsenorge.no

Regionalt ressurssenter

Vil du vite mer om korona?

Det er hele tiden nytt om koronaviruset på internett og TV, og det kan være både vanskelig å forstå eller rett og slett bli for mye informasjon. Her er noen steder som er grei for barn og unge å følge med på: 

NRK Super har sendinger om korona hver dag. Du kan se de her: 

NRK Super

På Aftenposten Junior er gratis for alle å lese informasjon om koronaviruset: 

Aftenposten Junior

Statsminister Erna Solberg har svart på spørsmål om korona fra barn og unge, det kan du se her:

Erna om korona

Nettsiden ung.no er for unge mellom 13 og 18 år, og har egen temaside om korona:

Ung.no

Denne videoen er grei å se for å forstå litt mer om viruset og hvordan det sprer seg: