Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien  i lenkene under:

Registrering til vaksine Bestill time til test Informasjon Siste nytt

 

Informasjon til barn og unge

Informasjon til barn og unge

Koronaviruset gjør at vi må være ekstra forsiktig hvis vi er syk, vi må være flink med håndvask, og ikke være like mange samlet som før.

Barnehager og skoler åpen

Selv om koronaviruset ikke er helt borte skal det være trygt for alle barn og unge å være på skolen og i barnehagen. For å passe på at viruset ikke får spre seg styres skolene og barnehagene etter trafikklys-regler. 

  • På grønt lys er det så lite koronasmitte at skolen og barnehagen kan være nesten som vanlig. Men ingen syke skal møte på skole eller barnehage, man skal fortsatt være flinke på å vaske hender og unngå å hilse og klemme. 
  • På gult lys skal vi være litt forsiktige, og i tillegg til alt man gjør på grønt lyst skal man også være sammen i grupper og unngå å være for mange sammen. 
  • På rødt lys skal vi være ekstra forsiktige, og det kan bety at ikke alle skal møte på skolen samtidig, og at vi er sammen i enda mindre grupper enn før. 

Alle skoler i Senja kommune er på grønt lys. 

Om å henge sammen med venner

Nå kan vi være sammen med flere i skole og barnehage, men det er fortsatt viktig at vi ikke er sammen med like mange som før på fritiden. Det er fordi jo flere som møtes, jo større er sjansen for at noen blir smittet av korona.

På fritiden er det derfor lurt å være sammen med de samme vennene som du møter på skolen, i barnehagen eller på fritidsaktiviteter. Man kan dra i for eksempel bursdager, men ikke være for mange samlet. Foreldre som planlegger kan lese mer om det i knappen under: 

Helsenorge.no - Sammenkomster og arrangementer

Gode råd når man er sammen med andre:

  • Det er bedre å leke ute enn inne.
  • Vask hender ofte, både før, under og etter lek. 
  • Hvis du føler deg syk bør du være hjemme.

Helsestasjonen er åpen

Helsestasjon for ungdom i Senja kommune er åpent som vanlig. Du kan få tak i helsestasjonen på mange måter: 

Telefon: 77 87 11 11.

Snap: HFU Senja kommune

Instagram: hfusenjakommune

Facebook: Helsestasjon for Ungdom i Senja kommune

Er du usikker og vil prate med noen?

De aller fleste som blir syke av koronaviruset klarer seg bra, men så er det noen som kan bli veldig syke, og det er de vi må passe på at ikke blir smittet. Snakk med en voksen du er trygg på hvis du er redd for hva som kan skje. 

Du kan også ringe UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) som har en egen telefonlinje for barn og unge som vil prate om korona. Man kan snakke sammen både på telefon eller Skype. Også foreldre kan ta kontakt hvis de trenger råd om det å snakke med barna om situasjonen. 

Ring telefonnummer: 77 75 57 01 på alle hverdager mellom klokka 09:00 og 15:00, for å avtale et tidspunkt for å snakke sammen. 

Har du det vanskelig hjemme?

Noen barn har det vanskelig til vanlig, og noen kan oppleve å få det enda vanskeligere på grunn av korona. Da er det viktig at du vet at du kan ringe en døgnåpen telefon hvor du kan snakke med en voksen.

Telefonnummer til barnevernvakt i Senja kommune er: 90 73 77 16.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge hele døgnet, på telefonnummer: 116 111Du kan også snakke med tjenesten på chat hele døgnet. Trykk på knappen under: 

Alarmtelefonens chat

Råd til foreldre

Foreldre som trenger tips og råd i den nye hverdagen, og til hvordan man kan snakke sammen med barn om korona, kan lese mer på nettsidene under: 

Bufdir - korona

Regionalt ressurssenter - korona

Vil du vite mer om korona?

Det er hele tiden nytt om koronaviruset på internett og TV, og det kan være både vanskelig å forstå eller rett og slett bli for mye informasjon. Her er noen steder som er grei for barn og unge å følge med på: 

NRK Super har sendinger om korona hver dag. Du kan se de her: 

NRK Super

På Aftenposten Junior er gratis for alle å lese informasjon om koronaviruset: 

Aftenposten Junior

Statsminister Erna Solberg har svart på spørsmål om korona fra barn og unge, det kan du se her:

Erna om korona

Nettsiden ung.no er for unge mellom 13 og 18 år, og har egen temaside om korona:

Ung.no