Koronavaksinering 4. dose

Koronavaksinering 4. dose

Myndighetenes overvåkning av koronasmitte viser at vi nå er på vei inn i en sommerbølge med økt smitte, som følge av at en ny variant av omikron (BA.5) er i ferd med å bli dominerende. Den sprer seg raskere enn tidligere varianter og gjør det nødvendig å vurdere tidspunkt for anbefalt vaksinering av de eldste. Vi tilbyr nå vaksinering med 4. dose av voksne over 75 år og eldre og sykehjemsbeboere, fra 1. juli.

Det er sikre tall som støtter at smittebølgen er i ferd med å bygge seg opp og det observeres økte innleggelsestall også hos de som er 75 år og eldre selv om de har fått 3 vaksinedoser.

Som følge av dette er det nye anbefalinger for de som er 75 år og eldre og sykehjemsbeboere fra 1. juli.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler en ny oppfriskningsdose for følgende målgrupper:

• Personer 70 år og eldre og sykehjemsbeboere (oppstart 1. juli)

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering sammenlignet med tidligere varianter. Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for nevnte målgrupper gjelder derfor uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum 3 uker, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons

Personer 65-74 år, og personer i aldersgruppen 18-64 med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp av covid-19 har planlagt oppstart 1. september, men kan endres dersom smitteutvikling tilsier det.

FHI vil vurdere behov for ny oppfriskningsdose til øvrige deler av befolkningen, altså for de under 65 uten underliggende risikotilstander, på et senere tidspunkt når det foreligger mer informasjon om videre smitteutvikling.

Vaksinen er gratis og kan fås på følgende steder:

Apotek1 Finnsnes, Storgt. 18:
Man - Fre: 09-16
Lørdag: 10-14

Apotek 1 tilbyr både drop-in og timebestilling. Apoteket gir ikke tilbud om vaksinering 5-11 år.

Vaksinestasjonen på Silsand:
Drop-in onsdager kl. 1500-1800. 
Merk! Vaksinestasjonen på Silsand er stengt i uke 28, 29, 30 og 31, på grunn av ferieavvikling. Vaksine kan da tas på Apotek1 Finnsnes.