Oppfriskningsdose for alle over 65 år

Oppfriskningsdose for alle over 65 år

Senja kommune tilbyr gratis oppfriskningsdose for alle over 65 år. Smittespredningen i befolkningen ser per august ut til å være avtagende, men erfaringsmessig så er smittesituasjonen i den enkelte kommune uforutsigbar. 

Med den vaksinetilgangen kommunen har per i dag, kan Senja kommune tilby ny oppfriskningsdose (4. dose) til alle over 65 år.

Det skal gå 4 måneder mellom dose 3 og 4. Om du har hatt korona, må det gå minst 3 uker før du tar vaksine. Aller helst bør du vente litt lengre for å få bedre immunrespons.

Vaksinering av gruppen 75 år og eldre startet opp 1. juli. Det er denne gruppen som har størst risiko for alvorlig koronasykdom ved eventuell smitte.

Hvor får du vaksinen

Vaksine kan fås på Apotek1 i Storgata på Finnsnes i deres åpningstid, eventuelt på Vaksinestasjonen på Silsand. Vaksinen er gratis.

Vaksinestasjonen på Silsand har åpent onsdager fra kl. 1500-1800. Det er ikke nødvendig å bestille time, det er bare å møte opp.

Mer om koronavaksinasjon og åpningstider - Senja kommune

Mer informasjon om oppfriskningsdoser

Folkehelseinstituttet har lovet å komme med mer informasjon om tilbud om ny oppfriskningsdose til personer 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, i løpet av noen få uker.

Foreløpig tilbys derfor denne gruppen ikke ytterligere oppfriskningsdose. De som enda ikke har tatt den første oppfriskningsdosen etter grunnvaksineringen på 2 doser.

Kontaktperson i Senja kommune

Om du ønsker mer informasjon, ta gjerne kontakt med vaksinasjonskoordinator Bente J. Karlsen på telefon  480 04 179.