KORONA:

På våre temasider om korona kan du lese oppdatert informasjon om koronaviruset og tiltak fra kommunen og nasjonale myndigheter.

Temaside - koronavirus 

Frisklivssentral

Frisklivssentral

Frisklivssentralen hjelper deg som ønsker å endre levevaner og helseutfordringer. Det gjør vi gjennom individuelle samtaler, kostholdsveiledning og gjennom fysisk aktivitet i grupper.

Vi tilbyr blant annet:

  • Oppstarts- og motivasjonssamtaler underveis
  • Helårig gruppetrening, ute og inne
  • Felles frisklivsturer
  • Kursing gjennom TemaTime
  • Felles turer til kommunens Ti på topp-løyper

Hvem kan få tilbudet?

Folk i alle aldre kan få tilbud hos Frisklivssentralen. Hos fastlege, helsesøster, NAV eller annet helsepersonell kan du få Frisklivsrespekt. Du kan også henvise deg selv ved å ta kontakt med oss. Alle ansatte i kommunen kan også få oppfølging.

Resepten koster 600 kroner og varer i et halvt år. Hvor lenge man bruker tilbudet kan likevel være både kortere og lengre etter behov. Er du under 18 år er tilbudet gratis. Noen kurs kan koste litt ekstra, men dette vil det bli informert om.

Aktivitetene

Basistrening - START/UTE

Intervalltrening etter 4x4-metoden. Etter intervalltreningen trener vi styrke med fokus på kjernemuskulatur og de store muskelgruppene

Kreftgruppa

Gruppetilbud for pasienter med en kreftdiagnose som ønsker å bli mer fysisk aktiv og få bedre helse. Treningen inneholder kondisjonstrening, generell styrketrening og avspenning. En gang i måneden deltar kreftkoordinatoren som tar opp ulike temaer innen sykdomsmestring. 

Gravid/Mor&barn

Trening for gravide eller mødre i barsel. Tilpasset trening, med fokus på bekkenbunnsmuskulatur, kjernemuskulatur og styrketrening etter nivå. I tillegg utholdenhet og bevegelighetstrening, og en avspenningsøkt. Sosial arena, med fokus på kunnskap inne trening og ernæring. Barn tas aktivt med i timen, dersom det er behov.

Timeplan vår 2020 (PDF, 124 kB)

Kontakt

Telefon: 97 48 38 19.

E-post: frisklivssentralen@senja.kommune.no

Åpningstider: Mandag, tirsdag og torsdag kl. 09:00-15:30

Oppmøtested: Finnsnes omsorgssenter.

Besøksadresse: Frisklivssentralen, Helsesenterveien 26, Finnsnes