Koronavirus

Registrer deg til vaksinering, bestill time til test og finn informasjon om koronapandemien i lenkene under:

Registrering til vaksine  Informasjon om vaksine  Bestill time til test  Informasjon  Siste nytt

Etablererprøven

Etablererprøven

Serveringssteder må ha en daglig leder og vedkommende må ha bestått etablererprøven for å kunne søke om serveringsbevilling.  Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder må ha bestått etablererprøven og ha fylt 18 år.

Hvor og når tar du prøven?

Etablererprøven tas på rådhuset på Finnsnes, Rådhusveien 8, 9300 Finnsnes. Kommunen setter opp prøve etter behov fra deltakere. Du kan også ta prøven i andre kommuner.

Gjennomføring av prøven

  • Du melder deg på til etablererprøven i elektronisk skjema som du finner lenger ned på denne siden. Når vi har mottatt påmeldingen vil en saksbehandler kontakte deg, slik at dere kan avtale tidspunkt for prøve. Du kan også ta kontakt med kommunen selv etter at skjema for påmelding er sendt inn. 
  • Det koster 400 kroner å ta prøven. Betaling gjøres på forhånd til: Senja kommune, Rådhusveien 8, 9300 Finnsnes. Kontonummer: 1506 262 1947. Merk innbetalingen med: Etablererprøve
  • Om du ikke har mulighet til å betale på forhånd er det mulig å gjøre det også i servicetorget på rådhuset når du tar prøven.
  • Hvis du betaler på forhånd må du huske å ta meg deg kvittering fra banken når du kommer til rådhuset for å avlegge prøven.
  • Ta med deg gyldig legitimasjon til prøven (som pass, førerkort ellet bankkort med bilde).
  • Prøven er en flervalgsprøve på 90 minutter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.
  • Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk. Det er lov å ta med lovsamling.

Tilrettelegging ved spesielle behov

Dyslektikere kan avlegge etablererprøven muntlig. Dette krever legeattest. I påmeldingsskjema må du krysse av hvis du trenger slik tilrettelegging, og på prøven må du ta med deg legeattesten. 

Hvis du har andre utfordringer tilrettelegger vi så langt det lar seg gjøre. I så fall krysser du av for dette i påmeldingsskjema, så vil vi kontakte deg for avklaring når vi planlegger prøven. 

Påmelding til prøven

Påmelding til etablererprøven er bindende, og gjøres i det elektroniske skjema i boksen under. Når skjema er sendt inn og registrert hos oss vil du få en bekreftelse fra saksbehandler. Når du er klar til å gå opp til prøven gir du saksbehandler beskjed, og sammen avtaler dere tidspunkt.  

Hvis du heller ønsker å fylle ut skjema for hånd og sende eller levere det til kommunen, bruker du skjema i lenken under. Det sendes til kommunens postadresse; Senja kommune Pb. 602, 9306 Finnsnes. Eller på e-post til adresse: post@senja.kommune.no Innlevering gjøres eventuelt på rådhuset. 

Påmeldingsskjema etablererprøve Senja (PDF, 124 kB)

Det koster 400 kroner å ta prøven. Betaling gjøres på forhånd til: Senja kommune, Rådhusveien 8, 9300 Finnsnes. Kontonummer: 1506 262 1947. Merk innbetalingen med: Etablererprøve

Husk å ta meg deg kvittering fra banken når du kommer til rådhuset for å avlegge prøven.

Om du ikke har mulighet til å betale på forhånd er det mulig å gjøre det også i servicetorget på rådhuset når du tar prøven.

Hva er pensum?

Boken "Læremateriell - Etablererprøven for serveringsvirksomheter" er pensum. Den kan kjøpes på nettstedet Vinn.no, se leken under: 

Vinn.no - Etablererprøven for serveringsvirksomhet

Prøvebevis

Alle som består etablererprøven får et prøvebevis, som det er viktig å ta vare på. Dette er dokumentasjon på at du har nødvendig kunnskap om serveringsloven. Beviset er gyldig på ubestemt tid. Det sendes til Altinn.

Altinn-no - Logg inn

Spørsmål?

Hvis du har spørsmål om etablererprøven kan du kontakte vårt servicetorg på telefonnummer: 77 87 10 00 innenfor åpningstid.