Lær mer om å skape trygghet for barn

Alle som har barn vet at det tidvis er utfordrende, men givende å være forelder, og det går sjeldent en dag uten at man lærer noe nytt. Vi tilbyr foreldeveiledningskurs med oppstart 14. februar.

Vi er stolte av å kunne tilby Foreldreveiledningskurset Trygghetssirkelen, til alle foreldre i Senja kommune.

Kurset er et forebyggende tiltak for folkehelsa og er en del av Folkehelseprogrammet HOPP, der tiltak som skal være tilgjengelig for alle innbyggere settes inn.

Hvem passer kurset for

Kurset passer for deg som synes foreldrerollen kan være komplisert og deg som ikke har særlige vansker i foreldrerollen, men ønsker å lære mer om barns trygghet i samspill med deg.

Du trenger ikke ha annen motivasjon enn å være nysgjerrig på foreldrerollen, for å melde deg på.

Alle vil ha nytte av kurset, uansett bakgrunn.

Kurset egner seg godt for småbarnsforeldre, men kan tas av alle foreldre.

Oppstart i uke 7

Kursene vil gå på tirsdager, første kursdag er 14. februar 2023 og vil vare fra kl.1400-1600.

Kurset holdes av sertifiserte kursledere fra helsestasjonen, går over 8 uker og holdes på helsestasjonen på Finnsnes.

Kontakt oss

Send oss en uforpliktende e-post om din interesse for kurs til foreldreveiledning@senja.kommune.no. Vennligst ikke send helseopplysninger. 

Hva går kurset ut på

Foreldreveiledningskurset Trygghetssirkelen (circle of security), skal gi deg som forelder verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre. 

I kurset snakker vi om:

  • Trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen hjelper oss til å se hvilke behov barna har for foreldrenes støtte både når de utforsker verden og når de opplever vanskelige følelser.
  • "Være sammen". Barn lærer og utvikler seg i samspill med foreldre. Samspillet er grunnleggende for hvordan barn utvikler trygg tilknytning følelsesmessig.
  • Veien til trygghet. Din tilgjengelighet som forelder påvirker ditt barns måte å formidle følelser og behov.
  • Vanskelige situasjoner. Vi vil gi dere foreldre noen redskaper til samspill mellom dere og barna når situasjonen kommer ut av kontroll. Vi ser på balansen mellom det å være tydelig og samtidig være en god forelder.
  • Foreldrenes egne erfaringer. Noen ganger har vi voksne erfaringer fra egen fortid som gjør at reaksjoner i nåtid kan bli "større" enn nødvendig. Vi vil gi dere noen redskaper til hvordan dere kan håndtere dette.

Mer informasjon om Helsestasjonen - Senja kommune

Mer informasjon om helsefremmende oppvekst - Senja kommune