Turistinformasjon

Vil du besøke Senja kommune og eventyrøya Senja? Ikke rart! Vi er stolt av å bo på et sted som er så vakkert og attraktivt at flere og flere vil reise hit. Senja har derfor ei reiselivsnæring i sterk vekst. 

Hva finner du på Senja? 

Høye fjell, snøkledde fjell, lange fjorder, hvite strender, vidde, nordlys og midtnattsol. Senja kommune har vill og vakker natur, og eventyrøya Senja er kjent for å være et "Norge i miniatyr". I Senja-regionen finner du uansett sesong noe for de aller fleste. 

Reiselivsbedrifter i området tilbyr overnatting, opplevelser og aktiviteter som gir deg tilgang til alt Senja har å by på, enten det er for store eller små. 

Oversikt over overnatting, attraksjoner og opplevelser - visitsenja.no

Ånderdalen nasjonalpark

Senja kommune er nasjonalparkkommune. Ånderdalen er et tilnærmet urørt naturområde med opprinnelig furuskog, bjørkeskog og et fjell- og fjordlandskap som er karakteristisk for ytre deler av Troms. I februar 2020 fylte nasjonalparken 50 år.

Om Ånderdalen nasjonalpark - anderdalennasjonalpark.no

Hvordan komme seg til Senja?

Nærmeste flyplass er Bardufoss. Det er også mulig å ta fly til Tromsø eller Harstad/Evenes og kjøre videre, eller ta hurtigbåt til Finnsnes eller Lysnes.

Mellom Brensholmen (på Kvaløya i Tromsø) og Botnhamn nord på Senja går det fra 2021 helårig ferge. På sommeren kan du også ta ferge fra Gryllefjord for å komme deg til Andøy.

Nasjonal turistveg

Senja er et av landets utvalgte strekninger som har nasjonal turistvei. Det betyr at du langs veien finner tilrettelagte utkikkspunkter. Ellers er vi selvsagt kry og stolt over hver ei bygd i kommunen. Når du først er her, så ta gjerne rundturen med avstikkere og bli kjent med øya og regionen.

Selv om vi er nasjonal turistvei er det mange veistrekninger som kan være smale, ha humper og hull. Vi jobber for at det skal bli bedre på sikt. God eller dårlig vei, vi håper besøkende uansett kjører forsiktig og pent. 

I lenken under finner du nasjonal turistvei med beskrivelse av strekningene på Senja: 

Om nasjonalveier i Senja - nasjonaleturistveger.no

Interaktive informasjonsskilt langs veien

På utvalgte steder i Midt-Troms og i Senja-regionen finner du informasjonsskilt. Ved å laste ned en mobilapplikasjon kan du skanne en QR-kode på skiltene, for å få mer informasjon om tilbud i området.

Instruksjoner står på skiltene, men du kan også besøke nettsiden under for mer informasjon og laste ned applikasjon før du kommer til Senja. 

Digitale skilt i Midt-Troms - gangr.no

Tømmestasjoner og sanitæranlegg

Senja kommune samarbeider med lag, foreninger og private om drift av flere sanitæranlegg. Under finner du oversikt over hvor det er sanitæranlegg i kommunen, og hva de er tilrettelagt for.

Vi gjør oppmerksom på at det på lista også kan være anlegg hvor det er avgift til bruk, dersom det er private lag og foreninger som eier og driver tilbudet. Det kan også være anlegg rundt om i kommunen som vi ikke har fått med i lista. Vi håper likevel den kan være til hjelp for besøkende.

Når det gjelder bobiltømming, finner du det i Mefjordvær, på Finnsæter, i Olderhamna på Finnsnes og ved Senjahallen i Senjahopen. 

Bobilplasser og campinganlegg

Senja har flere muligheter for bobilparkering og har også flere campingplasser. For oversikt over dette eller andre overnattingstilbud, er det best å skaffe seg oppdatert oversikt ved for eksempel et google-søk.

For å hjelpe litt på vei med søk, finner du det meste hos turistinformasjonen hos Visit Senja, med oversikt over reiseliv og overnatting samt informasjon om aktuelle bobilplasser

Om bobilplasser og camping i Senja og Dyrøy - visitsenja.no

Bobilplasser i Troms - bobilplassen.no

Lading og parkering for elbil

Lading og parkering for elbil - Senja kommune

Ruteinformasjon

Oversikt over kollektivtilbudet og ruteinformasjon - tromskortet.no

Hvor vil du reise - tromskortet.no

Tur og overnatting i naturen

Senja-regionen er kjent for sin natur og rike muligheter for tur og friluftsliv. Ved å trykke på denne lenken kan du få en oversikt over leverandører av turbeskrivelser, og løyper.

Sentralt på Senja ligger Ånderdalen nasjonalpark. Her er det flere merkede stier, og mulighet for fotturer, skiturer, jakt og fiske. Se lenken under til nasjonalparkens nettside: 

Norgesnasjonalparker.no - Ånderdalen nasjonalpark

Sporløs ferdsel

Allemannsretten gir mange rettigheter for ferdsel i naturen, men den gir også plikt til hvordan man skal oppføre seg i naturen. Regelen om sporløs ferdsel handler om at naturen skal være like fin når vi forlater den, som når vi kom. 

For å lese om hva allmannretten gir rett til av ferdsel i naturen. og hva som kreves for sporløs ferdsel, se nettsidene i lenkene under: 

Miljødirektoratet.no - Friluftsliv og allemannsretten

Friluftsliv.no - Sporløs ferdsel