Ny i Senja

Er du nyinnflytta til Senja kommune, eller planlegger å flytte hit? Velkommen skal du være! Under finner du snarveier til relevante tjenester som kan være nyttig for deg. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Melde flytting

Når du flytter må du sende flyttemelding i folkeregisteret. Du må også melde adresseendring til Posten. I tillegg er det lurt å melde fra til banken din og andre som har registrert adressen din.

Skifter du jobb og inntektene endrer seg bør du også tenke på om skattekortet ditt bør endres. Du finner lenker for flyttemelding, adresseendring og endring av skattekort i lenkene under:  

Skatteetaten.no - Flytte (Folkeregisteret)

Posten.no - Meld adresseendring

Skatteetaten.no - Skattekort

Jobber i området

Ledige jobber hvor Senja kommune er arbeidsgiver, finner du i vår jobb-portal i lenken under. I tillegg kan du lete etter jobb i området ved å gjøre søk på nettsider som Finn.no eller NAVs jobbportal Arbeidsplassen.no

EasyCruit.com - Senja kommune

Arbeidsplassen.nav.no 

Finn.no - Jobbsøk

Se vår rekrutteringsbrosjyre for Midt- Troms 

Har du planer om å starte bedrift? Vi heier på satsing og nyetableringer, og på vår temaside om næring finner du det du trenger for å orientere deg om nyetablering, hjelp i oppstartsfasen, og om kommunens arbeid med næringsliv. Etablerte næringer finner på lenken også informasjon om for eksempel støtteordninger som kan være aktuelle. Kommunen har også et næringsfond med penger til næringsutvikling.

Bolig

Dersom du vil kjøpe eller leie bolig i Senja kommune kan du bruke for eksempel Finn.no for å gjøre søk. Det finnes også grupper på Facebook som formidler kjøp, salg, og utleie. Du finner disse gruppene ved å søke på Facebook etter for eksempel: "Utleie Senja", "Leie Senja" eller "Kjøp og salg Senja". 

Om du har problemer med å skaffe bolig på grunn av økonomi, helse eller andre forhold, kan du søke om å få leie en kommunal bolig. Hvis du har lav inntekt og høye boutgifter kan du også søke kommunen om bostøtte. Ønsker du å kjøpe bolig, men ikke får lån i vanlig bank eller har mulighet for å spare, kan du søke om startlån. Trykk på denne lenken for informasjon om kommunale boliger, bostøtte og startlån i Senja kommune. 

Hvis du ønsker å bygge i kommunen eller vil ha informasjon knyttet til eiendom du har i kommunen, kan du se vår temaside om bygg og eiendom.

Barnehage

Senja kommune har et variert barnehagetilbud med både kommunale og private barnehager. Kommunen har full barnehagedekning, og opptaket til barnehage er samordnet. Se vår temaside om barnehage for mer informasjon.

Skole

På denne lenken finner du vår temaside om skole. Der finner du informasjon om skolene, SFO, skoleskyss, skolehelsetjeneste, PPT, voksenopplæring, andre utdanningstilbud osv.

Fastlege og helse- og omsorgstjenester

På vår temaside "Helse og omsorg" finner du informasjon om for eksempel fastlegetjenesten, bytte av fastlege og legevakt. Du finner også utfyllende informasjon om andre helse- og omsorgstilbud i kommunen. 

Kultur, idrett og fritid

På vår temaside om kulturtilbud finner du informasjon om for eksempel kulturskole, kino, kulturhus, lag og foreninger, turløyper osv.

Oversikten over lag og foreninger på kommunens nettside er et frivillig tilbud for foreninger i kommunen, og er derfor ikke komplett. Det kan derfor også lønne seg å gjøre søk for eksempel Facebook etter lag og foreninger i ditt nærområde.  

Vann, vei og avfall

For informasjon om for eksempel renovasjon se vår temaside "Vann vei og avfall".

Det kan være lurt å sikre seg at man er registrert med sin adresse for SMS-varsling fra kommunen.

Strøm, internett og TV

Når du flytter må du oftest bestille strøm og internett selv, om du ikke leier bolig hvor dette er inkludert. Du står fritt til å velge leverandør som du vil, og det kan lønne seg å sammenligne priser fra flere for å finne det alternativet som som blir best for deg. 

Ved å søke på "strømleverandør" eller "nettleverandør" på internett finner du mange gode side som hjelper deg sammenligne priser. Noen steder kan det være lokale selskaper som leverer TV og internett. El-butikker har gjerne oversikt over dette.

Kollektivtrafikk

Oversikt over kollektivtilbudet i fylket finner du på nettsiden tromskortet.no i leken under. Det gjelder både båt, buss og ferger. 

Tromskortet.no

Annen fakta om kommunen

Lyst til å vite mer om området du flytter til? Se gjerne vår temaside med fakta om Senja, og temaside med turistinformasjon. Det kan gi deg lenker og beskrivelser til noe av det som er å oppleve her.