Blir ny reisemålsutvikler

- Vi satser på reisemålsutviklingen i Senjaregionen, og er derfor veldig glade for å kunne meddele at Brita Erlandsen har takket ja til nye utfordringer hos oss, sier Julie Lauritzsen, daglig leder i Visit Senja Region. 

Brita Erlandsen, reiselivsutvikler i Visit Senja Region

Senjaregionen, med kommunene Senja og Dyrøy, er merket som et Bærekraftig reisemål. 

Det vil si at regionen jobber systematisk og målrettet mot en bærekraftig utvikling av reiselivet. 

Samarbeid bidrar

Ett av hovedmålene her er at reiselivet skal ha en positiv verdi for både næringsaktører, lokalsamfunn og besøkende. 

Brita Erlandsen vil få en meget sentral rolle i dette arbeidet. 

- De siste årene har jeg jobbet mye med mobilisering og utvikling av næringslivet, gjennom omstillingsprogrammet Samskap i Andøy kommune., og fått være med på å utvikle flere spennende prosjekter, forteller Brita Erlandsen. 

Hun har et ekstra hjerte for reiselivsnæringen og et genuint engasjement for Nord-Norge.

Nord-Norge er for mange ett reisemål. Og jeg tror at et bredt samarbeid mellom kommuner, fylkeskommuner og regioner er viktig for å få til en bærekraftig utvikling, både økonomisk sosialt og ikke minst for å spre trafikken over et større område, sier hun.

Bærekraftig utvikling

- Senjaregionen har et variert og flott tilbud i dag. Det er mye ulik topografi og mange spennende produkter, og jeg ser fram til å bli kjent med reiselivet i regionen, sier Brita Erlandsen.

Hvilke ambisjoner har du?

Vi må utvikle flere opplevelser, flere overnattingssteder og være synlige og bookbare, og ikke minst ha nødvendig infrastruktur som gjør det mulig å håndtere en stor turisttrafikk som vi vet vil komme, poengterer reisemålsutvikleren.

Bærekraftig med andre ord.

Godt fornøyd

I dag bor jeg i Andøy, i bygda Bjørnskinn med bonden Eirik og hunden Isak, og sammen med disse er jeg storbruker av naturen her i Andøy og Vesterålen. 

Når ser jeg fram til å gjøre meg kjent med naturen både i Senja og den spennende Midt-Troms regionen. 

Brita Erlandsen kommer fra stillingen som næringssjef i Andøy kommune, og skal bo på Finnsnes kombinert med ukependling. 

 - Den brede og solide kompetansen som Brita innehar, er svært viktig for oss i den fasen og utviklingen vi er i nå, sier Julie Lauritzsen, daglig leder i Visit Senja Region, som er godt fornøyd med ansettelsen.

Vi bygger oss opp og blir mer handlekraftig for den videre utviklingen av reiselivet i regionen vår, forteller Lauritzen.

- Det er mye spennende på vår agenda fremover, så hun vil få mange forskjellige prosjekter og oppgaver å jobbe med fra høsten av. 

Vi føler absolutt at hun er riktig dame på riktig sted, avslutter hun.