Fakta om Senja

Senja kommune ligger i hjertet av Midt-Troms. Kommunen ble etablert i 2020 da de fire kommunene Berg, Torsken, Tranøy og Lenvik slo seg sammen.

Befolkning

Det bor 14799 innbyggere i Senja kommune per 2. kvartal 2022. Og etter byene Tromsø, Harstad og Alta, er Senja Troms og Finnmark fylkes mest folkerike kommune.

Statistisk sentralbyrå har oppdatert oversikt og tall over blant annet befolkningsutvikling, bolig, arbeid og utdanning.  

Kommunefakta Senja - SSB.no

Geografi og natur

De største tettstedene i Senja kommune, målt i innbyggertall, er Finnsnes, Silsand, Gryllefjord, Torsken, Senjahopen, Gibostad og Husøy. Kommunesenteret, hvor også rådhuset ligger, er Finnsnes.

Kommunen omfatter øya Senja, som er Norges nest største øy. På folkemunne er øya Senja ofte kalt "Norge i miniatyr" på grunn av sitt varierte, ville og vakre landskap.

På fastlandet omfatter Senja kommune også halvøya mellom Gisundet og Malangsfjorden. Våre nabokommuner er Sørreisa og Målselv. Sjøveien grenser vi også til Tromsø, Harstad, Balsfjord, Dyrøy, Ibestad og Andøy. 

For å lese mer om Senja kommune og øya Senja, se Store norske leksikons artikkel i lenken under.

Senja kommune - Store norske leksikon 

Arbeidsliv og næring

Målt i verdiskaping innen fiskeri, akvakultur og fiskeindustri er Senja Norges største sjømatkommune. Kommunen er også den femte største industrikommunen i Nord-Norge med sitt store antall sysselsatte i denne næringen.

I tillegg foregår det en stor utvikling innen reiseliv i regionen og kommunen. Senja er også på topp 10 blant landsdelens kommuner når det gjelder reiseliv målt i sysselsetting og verdiskaping. 

For å lese mer om arbeidsliv og næring i kommunen finner man informasjon i lenkene over til Statistisk sentralbyrå og Store norske leksikon. Se også vår temaside om næringssatsing i kommunen.

Er du på utkikk etter jobb i Senja kommune, kan du se lenken under hvor vi legger ut våre ledige stillinger.

Ledige stillinger i Senja kommune - EasyCruit.com

Turisme

Hvis du vil besøke Senja og er på jakt etter hjelp til å planlegge turen, kan du se vår temaside med turistinformasjon hvor vi har samlet ulike lenker.