Verdige vinnere av årets stipender

Verdige vinnere av årets stipender

I dag på Barn og unges kommunestyremøte delte ordføreren i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen, ut kommunens Idrettsstipend og Kulturstipend.

Nataniel Moddy Lyngstad og Nicolai Heiberg Evenstad mottok i dag Senja kommunes Kulturstipend og Idrettsstipend. Alle foto Kari H. Slaattelid.

Vikarierer som organist i Senja og Tromsø  

Nataniel Moddy Lyngstad fikk Senja kommunes Kulturstipend.

Han går 1. året på Kongsbakken videregående skole på musikklinja, og har orgel som hovedinstrument.

Nataniel Moddy Lyngstad vikarierer som organist i kirkene på Senja og i Tromsø. I tillegg til å spille orgel så komponerer han orgelmusikk.

Etter videregående skole, ønsker han å ta utdannelse innenfor orgel og kirkemusikk. 

Nataniel Moddy Lyngstad fikk Senja kommunes Kulturstipend.

Bridgens Magnus Carlsen

Nicolai Heiberg Evenstad fikk Senja kommunes Idrettsstipend, og driver med kortspillet bridge.

Han startet å spille som 8-åring, og ble tatt ut på aldersbestemt landslag U16 allerede som 11-åring hvor han ble nordisk mester med landslaget samme år, samt igjen i 2021.

Nikolai Heiberg Evenstad innehar en rekke rekorder: Tidenes yngste nordisk mester, vinner av forbundsturnering, utmerkelser som «hjertemester med stjerne» og tidenes yngste til å kvalifisere seg til og delta i NM-par på seniornivå.

Han blir omtalt som «vidunderbarn» eller «bridgens Magnus Carlsen». Nicolai tok i høst sølvmedalje i senior NM par. Han var da 13 år.

Nicolai Heiberg Evenstad fikk Senja kommunes Idrettsstipend, og driver med kortspillet bridge.

Denne våren spiller han på et lag under «Spring Nationals», som finner sted i Reno, Nevada. Denne turneringen startet 10. mars og varer til 21. mars. Dette er en av de største og mest prestisjefylte turneringer i verden.

Under NM senior 2021, fikk han prisen for beste spill samt at han ble tildelt «Skeidar-prisen» åpen klasse senior.

Til sommeren skal han delta i EM i Nederland for aldersbestemte landslag og etter dette VM for juniorer i Italia. Han vant også nylig Iceland Open.

Stipendet vil han bruke til å dekke reiseutgifter, for å delta på turneringer verden over.

- Verdige mottakere av stipendene, sier ordfører i Senja kommune, Tom-Rune Eliseussen. Vi gratulerer med stipendet og ønsker begge lykke til videre!