Fv. Tim Uteng, rådgiver skole, Carina Borch, sektorleder skole og Rune Hoholm, kommunalsjef Oppvekst og kultur. Alle foto Kari H. Slaattelid, Senja kommune— I prosessen legger vi opp til bred involvering av samarbeidsutvalg, elevråd, foreldreutvalg, ansatte/tillitsvalgte, næringsliv, grendeutvalgene, andre frivillige lag og foreninger, med flere, forteller Rune Hoholm, kommunalsjef Oppvekst og kultur i Senja kommune.
Framover inviterer kommunen nå til folkemøter på skolene i Trollvik, Kårvik, Botnhamn, Husøy og Rossfjord, for å fortelle om arbeidsprosessen og gi rom for innspill.
Der vil vi presentere hovedpunktene fra Telemarksforskning sin rapport – som er en del av grunnlagsarbeidet inn mot en skolebruksplan – og som ennå ikke er vurdert, verken administrativt eller politisk, sier kommunalsjefen.
Skolens betydning for lokalsamfunnet
På folkemøtene vil administrativ ledelse være til stede, sammen med ordfører eller varaordfører.
– Vi er tilstede for å lytte til hva innbyggerne mener og ta det med oss videre i prosessen, sier Geir-Inge Sivertsen, ordfører i Senja kommune.
Skolebruksplanen 2025-2040 skal inneholde vurdering av bygningsmassens egnethet og vedlikeholdsbehov fremover, tilgang på fagkompetanse til skolene framover og hvilken effekt dette vil kunne ha for kvaliteten i skolene.
Fv. Geir-Inge Sivertsen, ordfører og Stine Strømsø, kommunedirektør i Senja kommune.– I tillegg er det viktig å få redegjort for elevtallprognoser i de ulike skolekretsene, økonomisk bærekraft innen skolesektoren og skolenes betydning for lokalsamfunnet, poengterer ordføreren.
På folkemøtene er det spesielt fokus på det som berører den aktuelle skolen.
Konsekvenser ved endring
– Vi ønsker tilbakemelding fra innbyggerne på skolens betydning for lokalsamfunnet og hvilke konsekvenser en eventuell strukturendring vil ha for foresatte, barn og andre, sier Stine Jakobsson Strømsø, kommunedirektør i Senja kommune.
Siste frist for innspill i denne fasen er 14. mai, slik at vi skal ha mulighet til å vurdere alle innspill før vi ferdigstiller saken administrativt, forklarer hun.
Målet er at Skolebruksplan 2025-2040 legges fram for politisk behandling i juni.
Deretter skal skolebruksplanen ut på høring i 2-3 måneder – i og med en sommerferie i mellom – før endelig politisk behandling til høsten.
Nyttig informasjon