KORONA:

På våre temasider om korona kan du lese oppdatert informasjon om koronaviruset og tiltak fra kommunen og nasjonale myndigheter.

Temaside - koronavirus 

Alt om koronavirus - Senja kommune

Alt om koronavirus - Senja kommune

Her finner du informasjon om nasjonale tiltak mot spredning av koronaviruset, hvordan kommunen håndterer det, og hvordan det påvirker deg som innbygger og ansatt.

  • Mistenker du at du er smittet? Ikke møt opp hos fastlegen eller legevakt uten å ha ringt først.
  • Antall bekreftet smittede i Senja kommune: 16. Alle er friskmeldt. 
  • Senja kommune har ikke lokale karantenebestemmelser. Hvis du skal reise ut av kommunen og tilbake må du likevel orientere deg om lokale regler i kommunene du reiser via for å finne ut om du kan bli satt i karantene der. 
  • Det er ikke lenger forbud mot overnatting på fritidseiendom. Myndighetene ber likevel om at fritidsreiser begrenses. 
  • Hvis du får behov for akutt helsehjelp skal du kontakte legevakt 116 117 eller ambulanse 113.
  • Kommunens rådhus og servicetorg er stengt for publikum. Kontakt oss på post@senja.kommune.no eller telefon: 77 87 10 00 (innenfor normale åpningstider). 

Hva er siste nytt?

Her kan du lese kommunens nyheter om korona

Mange av kommunens tjenester påvirkes av korona-tiltak. Her er en oversikt over endringer som kan påvirke deg som mottar våre tjenester, eller er i kontakt med kommunen. 


Symptomene på koronaviruset er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Har du mistanke om smitte skal du holde deg hjemme og ikke møte opp på legevakten eller hos fastlegen. Du må ta kontakt på telefon først.

For å stoppe spredning av koronaviruset og for å kunne opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester har myndighetene innført karanteneregler. 


For å hindre spredning av koronaviruset er det innført strenge tiltak. Mange arrangementer og virksomheter er stengt eller avlyst, og de som holder åpent eller gjennomfører aktivitet må følge krav. 

Helsemyndighetene har lettet på rådene om ferie- og fritidsreiser i Norge, men fraråder reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige. Her kan du lese mer om myndighetenes anbefalinger og krav knyttet til reiser. 

Hvordan situasjonen påvirker deg som ansatt vil variere litt ut fra hva du jobber med i kommunen. På denne siden vil vi oppdatere de overordnede bestemmelsene. For spørsmål og avklaring av din situasjon holder du kontakt med din nærmeste leder. 


Skoler og barnehager i kommunen ble etter helsemyndighetenes krav stengt fra og med fredag 13.03.2020. Fra 20. april gjenåpnet barnehager, og 27. april åpnet skole og SFO for 1. - 4. trinn. I uke 20 åpner resten av grunnskolen og videregående skoler. 

Det er innført mange økonomiske tiltak for å hjelpe privatpersoner, selvstendig næringsdrivende og bedrifter gjennom krisen som koronautbruddet har ført til. Her finner du en oversikt over det som kan gjelde deg eller bedriften din. 

I forbindelse med koronaviruset planlegger Senja kommune for å kunne håndtere en langvarig og krevende situasjon. Vi vil ha kontakt med deg som er helsepersonell som i dag ikke jobber i helsesektoren. 


Barnehager og skoler er åpen igjen for alle som går i 1. til 4. klasse. I uka før 17. mai (uke 20) skal skolene åpnes også for de andre klassene, ungdomsskolen og videregående skoler. På denne siden kan du lese råd og informasjon for unge i Senja kommune.

Hvis du lurer på noe om koronaviruset, om smitte, forebygging og hva som gjøres for å hindre smitte, finner du det meste av informasjon hos nasjonale myndigheter. Her er en oversikt.

The Government have enacted a variety of new measures to prevent transmission of the coronavirus in Norway. 


Alle saker