KORONA:

Se mer om koronasituasjonen i kommunen på vår temaside og nyhetsside i lenkene under:

Temaside - koronavirus Nyhetsside - koronavirus

Alt om koronavirus - Senja kommune

Alt om koronavirus - Senja kommune

Her finner du informasjon om nasjonale tiltak mot spredning av koronaviruset, hvordan kommunen håndterer det, og hvordan det påvirker deg som innbygger og ansatt.

Hva er siste nytt?

Her kan du lese kommunens nyheter om korona

I Senja kommune må alle personer over 18 år som ønsker koronavaksine registrere seg i vaksinekø. Også personer som ikke ønsker vaksine bør registrere seg, så vi vet at de har tatt et aktivt valg om vaksinen. Personer i vaksinekø får SMS når det blir deres tur til å bestille time til vaksinasjon. Vaksinering følger myndighetenes anbefalte prioritering, og det kan ta lang tid fra registrering til du får SMS om når du får vaksine. 

Koronaviruset gir typisk luftveissymptomer som hoste, feber, sår hals, brystsmerter, pustevansker eller tap av smak- og luktesans. Har du mistanke om smitte skal du holde deg hjemme, og kontakte kommunens testsenter for å avtale test. 

For å unngå smitte av korona er det innført nasjonale regler om karatene, isolasjon og anbefalinger som gjelder hele befolkningen.  


Vaksinerte må følge de samme rådene og reglene som resten av befolkninga, men med noen unntak. Det utvikles også koronasertifikat som dokumenterer vaksinasjonsstatus, testresultater og gjennomgått sykdom. 

Mange av kommunens tjenester påvirkes av korona-tiltak. Her er en oversikt over endringer som kan påvirke deg som mottar våre tjenester, eller er i kontakt med kommunen. 

For å hindre spredning av koronaviruset er det innført begrensninger for samlinger, og regler for arrangementer. Overordnede råd om å holde seg hjemme om man er syk, holde minst en meter avstand, og god hånd- og hostehygiene gjelder også på arrangementer og samlinger. 


Helsemyndighetene fraråder unødvendige innenlandsreiser og reiser til utlandet som ikke er strengt nødvendige. Fra 29. januar gjelder også strenge regler for innreise til landet, og i praksis er grensa til Norge stengt, med noen få unntak. Her kan du lese mer om myndighetenes anbefalinger og krav knyttet til reiser. 

Hvis du lurer på noe om koronaviruset finner du det meste av informasjon hos nasjonale myndigheter. Her er en oversikt over nasjonale informasjonstjenester, og hvor du kan henvende deg i Senja kommune. 

Hvordan situasjonen påvirker deg som ansatt vil variere litt ut fra hva du jobber med i kommunen. På denne siden vil vi oppdatere de overordnede bestemmelsene. For spørsmål og avklaring av din situasjon holder du kontakt med din nærmeste leder. Det sendes også jevnlig ut informasjon fra kommuneledelsen ved endringer i situasjonen. 

Det er innført mange økonomiske tiltak for å hjelpe næringsliv, selvstendig næringsdrivende og privatpersoner gjennom krisen som koronautbruddet har ført til. Her finner du en oversikt over det som kan gjelde deg eller bedriften din. 

Skoler og barnehager i Senja kommune følger krav til smittevernråd fra helsemyndighetenes veiledere. 

Koronaviruset gjør at vi må være ekstra forsiktig hvis vi er syk, vi må være flink med håndvask, og ikke være like mange samlet som før.


I forbindelse med koronaviruset planlegger Senja kommune for å kunne håndtere en langvarig og krevende situasjon. Vi vil ha kontakt med deg som er helsepersonell som i dag ikke jobber i helsesektoren. 


The Government have enacted a variety of measures to prevent transmission of the coronavirus in Norway. To enter Norway as a foreign traveller, you must present documentation of a negativ testresult prior to entry. You must also complete a declaration form. If you are arriving from a countries or areas with high level of infevtion, you must enter a 10 days quarantine.  


Alle saker