Koronavirus

Myndighetene har innført strenge nasjonale tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. På kommunens nettsider og Facebook-sider kan du holde deg oppdatert.

Alt om koronaviruset i Senja kommune

Information in English about Covid-19

Alt om koronavirus - Senja kommune

Alt om koronavirus - Senja kommune

Her finner du informasjon om nasjonale tiltak mot spredning av koronaviruset, hvordan kommunen håndterer det, og hvordan det påvirker deg som innbygger og ansatt.

  • Mistenker du at du er smittet? Ikke møt opp hos fastlegen eller legevakt uten å ha ringt først.
  • Antall bekreftet smittede i Senja kommune: 15. En av disse er friskmeldt (gjelder 2. april 2020).
  • Senja kommune har ikke lokale karantenebestemmelser. Hvis du skal reise ut av kommunen og tilbake må du likevel orientere deg om lokale regler i kommunene du reiser via for å finne ut om du kan bli satt i karantene der. 
  • Senja kommune gir ikke dispensasjon fra bestemmelsene i forbudet mot å overnatte på fritidseiendom utafor egen hjemkommune. 
  • Hvis du får behov for akutt helsehjelp skal du kontakte legevakt 116 117 eller ambulanse 113.
  • Kommunens rådhus og servicetorg er stengt for publikum. Kontakt oss på post@senja.kommune.no eller telefon: 77 87 10 00 (innenfor normale åpningstider). 

Hva er siste nytt?

Her kan du lese kommunens nyheter om korona

I forbindelse med koronaviruset planlegger Senja kommune for å kunne håndtere en langvarig og krevende situasjon. Vi vil ha kontakt med deg som er helsepersonell som i dag ikke jobber i helsesektoren. 


Flere ønsker unntak fra hytteforbudet for å oppholde seg på sin fritidseiendom i kommunen. Senja gir generelt ikke slik dispensasjon. Når det gjelder lokale karanteneregler har Senja ikke bestemmelser som setter personer som kommer reisende fra andre steder i landet i karantene. 


Symptomene på koronaviruset er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Har du mistanke om smitte skal du holde deg hjemme og ikke møte opp på legevakten eller hos fastlegen. Du må ta kontakt på telefon først.


For å stoppe spredning av koronaviruset og for å kunne opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester har myndighetene innført karanteneregler. 

Skoler og barnehager i kommunen er etter helsemyndighetenes krav stengt fra og med fredag 13.03.2020. Det gjelder foreløpig frem til og med 13.04.2020. For noen grupper er tilbudet likevel åpent. 


Mange av kommunens tjenester påvirkes av korona-tiltak. Her er en oversikt over endringer som kan påvirke deg som mottar våre tjenester, eller er i kontakt med kommunen. 


Hvordan situasjonen påvirker deg som ansatt vil variere litt ut fra hva du jobber med i kommunen. På denne siden vil vi oppdatere de overordnede bestemmelsene. For spørsmål og avklaring av din situasjon holder du kontakt med din nærmeste leder. 

Både skoler og barnehager er stengt, og alle fritidsaktiviteter har stoppet opp på grunn av koronaviruset. Hverdagen ser litt annerledes ut for oss alle sammen. På denne siden kan du lese råd og informasjon for unge i Senja kommune.


For å hindre spredning av koronaviruset er det innført strenge tiltak. Mange arrangementer og virksomheter er stengt eller avlyst, og de som holder åpent må følge strenge krav. 


Hvis du lurer på noe om koronaviruset, om smitte, forebygging og hva som gjøres for å hindre smitte, finner du det meste av informasjon hos nasjonale myndigheter. Her er en oversikt.

The Government have enacted a variety of new measures to prevent transmission of the coronavirus in Norway. 


Alle saker