Utstyrsbanken

Du kan låne idretts- og friluftsutstyr gratis flere steder i kommunen. Både idrettslag og Senja kommune har lager med utstyr, som du kan benytte deg av.

Utstyr til aktiviteter lånes ut gratis til frivillige organisasjoner, skoler, barn og familier.

Alle som låner fra kommunens utstyrslager må være over 18 år og vise legitimasjon. 

Også mindreårige kan bruke utstyret, men det er låner over 18 år som er ansvarlig for bruken. Vi ber om at du som låner utstyr leverer dette tilbake, etter bruk.

Skoler og barnehager kan også låne utstyr, og kan gjøre det på vegne av barn.

Utlån fra kommunen følger skoleåret, så i ferier og høytider har vi ikke åpent for utlån. Det er lurt å undersøke utlån tidlig, i tilfelle vi ikke har åpent de siste dagene før friperioder. 

I forbindelse med ferie må avtalt utstyr hentes innen åpningstiden,  senest dagen før stenging. 

Åpningstid og kontaktinformasjon

Finnsnes

  • Utstyrsbanken driftes av Finnsnes ungdomsskole og holder til i gamle Finnsnes ungdomsskole, inngang nærmest Finnsnes kirke
  • Finnsnes ungdomsskole administrerer utlån fra utstyrsbanken, som blant annet har langrennsski, slalåmski, snowboard, kanoer, årer, kanohenger og redningsvester, i tillegg til diverse friluftsutstyr.
  • Vi er åpen hver torsdager kl. 12.30-15.00,  og følger skoleruta. For å hente utstyr må du ha avtalt dette på forhånd, og hentes etter avtale i utstyrsbankens lokaler i den gamle ungdomsskolen på Finnsnes.
  • Avtaler om utlån gjøres ved å henvende seg til oss på e-post. Husk å legg igjen telefonnummer så vi kan få tak i deg. Vår e-postadresse er: utstyrsbanken@senja.kommune.no

Senjahopen

Havørn UIL har utstyrsbank med diverse vinterutstyr. Kontakt idrettslaget for å låne.

Medby

Her finnes det en utstyrsbank for barn, foreldre og voksne som er tilknyttet barnehagen og skolen på Medby oppvekstsenter. 

Du kan blant annet låne, skøyter, ishockeykøller og hjelmer. Ta kontakt med Medby skole for å låne utstyr.

Gibostad

Gibostad Idrettsforening låner i samarbeid med skolen og barnehagen ut blant annet skiutstyr, skøyter, pulk, ryggsekker og diverse friluftsutstyr. 

Kontakt Gibostad skole, barnehagen eller idrettsforeningen for utlån.

Utlån av redningsvester

Finnsnes brannstasjon har redningsvester til utlån, både til barn og voksne. De kan kontaktes på tlf. 904 75 162, eller kom innom Senja brann og redning, Finnsnes brannstasjon,  Helsesenterveien 5, 9300 Finnsnes i tidsrommet kl.08.00-15.00.