Styringsgruppa for ny Gryllefjord skole med fv. prosjektleder Lars Helge Hansen, Stine Jakobsson Strømsø, kommunedirektør, Marit Stubberud Hanssen (AP), Louis Edvardsen (H) og Rune Hoholm, kommunalsjef Oppvekst og kultur. Hege Vigstad, kommunalsjef Samfunnsutvikling, var ikke til stede når bildet ble tatt.
Kari H. Slaattelid, Senja kommune
- Arbeidet med den nye skolen i Gryllefjord er et viktig prosjekt for lokalsamfunnet. Det representerer en investering i framtiden og vil styrke tilbudet til både barn og ungdom i området, samtidig som vi skaper et samlingssted som kan benyttes til aktiviteter også utenfor skoletid, sier Stine Jakobsson Strømsø, kommunedirektør, Senja kommune.
Framdrift og politiske milepæler
Det er planlagt at saken om bygging av Gryllefjord skole legges frem for politisk behandling, med endelig behandling i kommunestyret i april 2025. Før dette skal saken gjennom underutvalg og formannskap for bred politisk forankring
Grunnarbeidene for skolen er allerede politisk vedtatt. Konkurransen for dette arbeidet utlyses like etter nyttår, med forventet oppstart våren 2025.
- Prosjektet er foreløpig på skissestadiet og tall for besparelser som nedskaleringen gir, er ikke utarbeidet. Dette gjøres i forprosjektfasen.
- Skissefasen ser på mulighetene til reduksjon i arealer i forhold til siste vedtak i kommunestyret, med fokus på romprogram, funksjon og ytre rammer på bygget. Kostnadskonsekvenser behandles altså i forprosjektfasen.
- Anbud sendes ut i uke 6 i 2025 og det vil kunne inngås kontrakt med tilbyder i uke 14.
- Grunnlag for politisk behandling av bygging av nytt skolebygg gjøres klart for behandling i kommunestyrets møte i april 2025.
Videre er det planlagt byggestart for selve skolen høsten (oktober) 2025, forutsatt at kommunestyret godkjenner forprosjektet.
Byggetiden er estimert til cirka 1,5 år.
Redusert areal
I det nye skisseprosjekter er arealet redusert med ca. 1000 m² (bruttoareal). Undervisningsdelen er planlagt med et areal på ca. 800 m². Samlet utgjør dette en betydelig reduksjon av arealer sammenlignet med tidligere planer.
Det er også lagt inn mulighet for utvidelse av grunnflaten med ytterligere 200 m², dersom behovet skulle oppstå i framtiden.
- Første etasje vil romme gymsal, vestibyle, skolekjøkken og bibliotek, noe som gjør det enkelt å bruke lokalene til ulike aktiviteter utenfor skoletid, sier Rune Hoholm, kommunalsjef Oppvekst og kultur.
Dette understøtter behovet for at skolen også skal kunne fungere som et samlingssted for bygda, samtidig som det primære fokuset er skoleaktivitet i tråd med kommunestyrets vedtak, poengterer han.
Medvirkning og samarbeid
En egen brukergruppe er opprettet for å sikre at skolen tilpasses lokale behov.
- Gruppen har en viktig rolle i å gi innspill til utforming og planer. Skisseprosjektet vil bli presentert for brukergruppen 10. desember, forteller Rune Hoholm.
Denne medvirkningsprosessen er avgjørende for å sikre at skolen blir et funksjonelt og inkluderende bygg, for både skoleelever og lokalsamfunnet, sier han.
Senja kommune planlegger et folkemøte i Gryllefjord 23. januar, 2025 og ser fram til å følge prosjektet videre og realisere en skole som vil være til glede for dagens og framtidens generasjoner.