Fv. Irene Eilertsen, sosionom, Ambulant akutteam, DPS Silsand, Helene Nilsen, virksomhetsleder, Psykisk helse og rus, Senja kommune, Monica Almestad, spesialsykepleier, Ambulant akutteam, DPS Silsand og Geir-Inge Sivertsen, ordfører, Senja kommune. Alle foto: Kari H. Slaattelid, Senja kommune.- Kampanjen i de tre nordligste fylkene i regi av RVTS Nord, er spesielt rettet mot voksne menn og her er jeg selv mitt i målgruppen, sier Geir-Inge Sivertsen, ordfører i Senja kommune.
Vi, som denne kampanjen er spesielt rettet mot, er alt for dårlig til å åpne oss når livet blir vanskelig.

Se appellen til Geir-Inge Sivertsen, ordfører i Senja kommune.
Tørre å være sårbar
- Vi har dessverre alt for lite tradisjon- og kultur for å snakke om psykiske plager, og vi trenger å endre oss til at det å snakke om tunge tanker er like naturlig som å snakke om kroppslige vondter, sier ordføreren.
Vi må tørre å vise oss sårbare og gi slipp på tanken om at vi må klare alt alene.
Sårbarhet er ikke et tegn på svakhet!
Vi har ingen å miste! Fv. Monica Almestad, spesialsykepleier, Ambulant akutteam, DPS Silsand, Helene Nilsen, virksomhetsleder, Psykisk helse og rus, Senja kommune og Irene Eilertsen, sosionom, Ambulant akutteam, DPS Silsand.Viktig kampanje
Senja har i mange år hatt svært lave tall på selvdraps-statistikken. Den siste tiden har dessverre vist at denne kampanjen er viktig også her i Senja.
- Vi har vært gode til å fange opp og hjulpet de som trenger det når livet blir vanskelig, og det gjør meg vondt å tenke på at noen har opplevd å ikke få den rette hjelpa, sier ordføreren.
En større kampanje i regi av RVTS Nord i de tre nordligste fylkene har pågått de siste månedene.Den nasjonale kampanjen viser at behovet fortsatt er der, og anmoder de av oss som går med mørke tanker om å ta kontakt med hjelpelinjene på telefon.
Det er hjelp å få
Der er det eksperter som møter deg, bare et tastetrykk unna.
Bare det å få satt ord på tankene kan være nok til at tanken ikke fører til handling.
Denne uken hadde disse møte med Folkebladet, for å sette fokus på selvmordsforebygging. Fv. Geir-Inge Sivertsen, Senja kommune, Irene Eilertsen og Monica Almestad, fra Ambulant akutteam, DPS Silsand, og Helene Nilsen, virksomhetsleder, Psykisk helse og rus, Senja kommune- Som mann, innbygger og ordfører blir jeg alltid berørt når jeg blir kjent med at noen har valgt å avslutte livet sitt, sier han.
Det er vondt å vite at noen har hatt det så tungt, at de ikke har sett annen løsning enn å avslutte sitt liv. Tanken går selvfølgelig derfor også til de etterlatte.
Hjelpen finnes der ute; hos dine nærmeste, fastlegen, ambulerende akutt-team på Silsand, psykisk helsevern for voksne i kommunen eller på Fontenehuset.
Vi har ingen å miste! Snakk!
Vi har ingen å miste! Snakk!
Nyttig informasjon
