Aktuelt

Flere personer kan ha rett til sosialhjelp på grunn av pandemisituasjonen. Nå kan innbyggere i Senja kommune søke om sosialhjelp digitalt.

For å unngå at rein sulter er det viktig at de får beite uforstyrret. Fylkesmannen har derfor bedt kommunene om å ikke gi dispensasjoner til snøskuter i områder med rein.

De to personene som ble testa knyttet til personen som fredag fikk påvist viruset, har fått bekrefta sine prøver. En tredje person har også fått bekrefta positiv prøve. 

Personen som nå har fått bekrefta smitte av koronaviruset i Senja kommune ble testet onsdag denne uka. Etter en forretningsreise i Bodø 10.03.2020 satte personen seg selv i karantene for å være sikker, og antall nærkontakter er derfor liten. 

Senja kommune utvider fristen for å søke om penger til frivillige lag og foreninger. Også fristen for å søke kultur- og idrettsstipend for unge utøvere. Ny frist er 1. mai. 

Senjaskolene søker nå etter lærere, miljøarbeidere og annet viktig personell. Er du en som vil være med å utvikle Senjaskolen videre?

Mange kontakter oss med spørsmål om lokale karanteneregler. Senja er ikke blant kommunene som har innført egne karanteneregler. Innbyggere som skal reise frem og tilbake må likevel undersøke hvilke bestemmelser som gjelder i andre kommuner de planlegger reise via eller gjennom. 

Lørdag 21. mars er det bekrefta at ni nye personer er smitta av koronaviruset i Senja kommune. Til sammen er smittetallet nå oppe i 11 personer.

NAV Senja – Sørreisa har på kort tid registrert i underkant av 450 permitterte arbeidstakere og 179 bedrifter som har tatt i bruk permitteringer. Her kan du lese nødvendig informasjon fra NAV om hva hver enkelt bedrift og arbeidstakerne må gjøre slik at de får den hjelpen de har krav på. 

Ytterligere en person har testet positivt på koronaviruset i Senja kommune. Personen ble testa for smitte på tirsdag, og i dag, torsdag 19.03.2020, ble prøven bekrefta som positiv.